Banker i Danmark

Der er i dag umiddelbart et stort udvalg af banker i Danmark. Der er færre banker i dag, end der var før finanskrisen i 2008. Faktisk en halvering. I 2006 var der 152 banker og i 2015 var der 76 banker. På trods af at der er sket en halvering af bankerne, har vi stadig mange banker at vælge imellem. Der er dog ikke nær så mange filialer som før finanskrisen. Det betyder, at afstanden rent geografisk er blevet større og det kan for nogle, især ældre, være problematisk, at de ikke bor tæt på deres filial. Det kan endvidere gøre det mere besværligt, at få aftalt en rådgivningstime med sin bankrådgiver. I dagens Danmark hvor internettet er blevet en stor kommunikationskilde, så er bankvalget ikke længere begrænset af den geografiske placering. Det betyder, at når du skal vælge bank så behøver du ikke gå rundt fysisk i bankerne og finde oplysninger om de enkelte banker, men du kan derimod lave en Google søgning og finde oplysninger om bankerne.

billede af banker i Danmark

Bankerne er i skarp konkurrence

I takt med at der er blevet mindre banker at vælge imellem skulle man umiddelbart tro, at der er blevet mindre konkurrence. Det er dog ikke tilfældet. Bankerne i Danmark er nemlig i skarp konkurrence. Det kan du som kunde udnytte ved at sammenligne bankernes priser. Du kan også sammenligne bankerne på en række andre parametre. Du kan læse mere hvordan og på hvilke parametre du kan sammenligne bankerne på her.

Du kan udnytte den skarpe konkurrence som bankerne er i ved at spille bankerne ud mod hinanden. Her kan du undersøge konkurrenters priser til sammenligning med din egen bank. Hvis der findes et billigere alternativ end din egen bank, kan du forsøge at forhandle med din nuværende bank og få dem til at give dig tilsvarende priser. Det er en fordel at undersøge hvor meget billigere det er/kan være hos konkurrenten. Hvis du fx kan spare 50.000kr ved at gå til konkurrenten, så vil din nuværende bank få svært ved at imødekomme dette. Det kan i sådan et tilfælde være den bedste løsning for dig at skifte bank. Du kan læse mere om, hvordan du skifter bank her.

Billeder af banker i Danmark

Du skal ikke vælge bank efter størrelse

Der er flere forskellige størrelser af banker i Danmark. Det kan for mange virke mest nærliggende at vælge en stor bank. Det skyldes, at en stor bank har en stor forretning og det kan give en form for sikkerhed for kunden.

Det skal dog tilføjes, at man ikke kan stille det sådan op. Der kan være mange fordele forbundet ved at være kunde i en mindre bank. For den gennemsnitlige dansker kan det faktisk nogle gange være bedre at være kunde i en mindre bank. Du skal derfor ikke vælge bank efter størrelse, men finde den bank der er bedst til lige netop dig og din økonomi.

Rådgivning

Hvis du ønsker hjælp i forhold til at finde den bank i Danmark der er billigst samt den bedste for dig, kan du med fordel søge hjælp hos en uvildig finansiel rådgiver. En uvildig finansiel rådgiver kender de forskellige banker i Danmark og har erfaring i, hvordan man spiller bankerne ud mod hinanden.