Bankrådgiver

Bankrådgiverens rolle i banken spænder bredt. Førhen stod de for boliglån, kassekredit og budgetkonto. I dag omfatter jobbet som bankrådgiver mere komplekse produkter, som pension, investering samt forsikringspolicer. Det medfører også, at bankrådgiveren skal have flere kompetencer.

Det kan være rigtig svært at definere, hvad en god bankrådgiver er. Det er nemlig utrolig individuelt fra person til person, hvad der karakterisere en god bankrådgiver. Når du skal vælge din bakrådgiver, er der en god grund til at vælge rådgiveren med omhu. Det handler i høj grad om tillid og kemi, da det er en person, der skal rådgive dig om hele din økonomi. Mærk efter når du sidder til mødet med bankrådgiveren, om du føler dig speciel og taget hånd om, eller om føler dig som en prik i et større spil.

Når du vælger en bankrådgiver, er det en god idé at overveje følgende:

• Hvor meget betyder relationen mellem dig og bankrådgiveren?
• Skal bankrådgiveren matche din alder og dit køn?
• Hvor er bankrådgiveren placeret i landet?
• Skal din bankrådgiver have meget erfaring?

Ovenstående er blot nogle af de spørgsmål, du bør stille dig selv, når du vælger bankrådgiver.

En godbankrådgiver, i kundens øjne, arbejder for at give dig rådgivning om hele din økonomi, og udelukkende ud fra, hvilke produkter der er bedst for dig. Ifølge branchens egen fagforening får bankrådgiveren aldrig provision for at sælge et bestemt produkt til dig. Til gengæld er det banken der tjener ekstra på det.

Bankrådgiveren er bankens sælger

Hvis du søger rådgivning om investering ved din bank, skal du være opmærksom på at banken får provision, af det produkt de tilbyder dig. Banken har krav på at fortælle dig skriftligt, at det ikke er bankrådgiveren der modtager provisionen, men at det er banken. Bankrådgiveren har dog interesse i at tjene penge til sin bank, så hold et skarpt øje på, hvor meget provision bankrådgiverne tager til banken.

Bankrådgiveren balancerer hele tiden mellem at indtjene penge til banken samt at give dig som bankkunde den mest fordelagtige rådgivning om din økonomi. Alle bankrådgivere ønsker jo at gøre sit arbejde godt overfor banken.

billede af bankrådgiver

Tjek din bank og bankrådgiver efter i sømmene

Eftersom din bankrådgiver er bankens sælger, kan det være sundt for din økonomi, at få den set efter i sømmene af en uvildig finansiel rådgiver. En uvildig finansiel rådgiver er 100% på din side i forhandlerne. Rådgiveren modtager ikke nogen form for provision fra bankerne og realkreditinstitutterne. En uvildig finansiel rådgiver kan rådgive om produkter på hele det finansielle marked. Du er altså ikke begrænset af én banks egen palet af produkter, hvorfor den uvildige rådgiver kan finde det bedste og billigste til dig.

Vælg en uvildig finansiel rådgiver der er under tilsyn af Finanstilsynet. Fordelen ved at vælge en sådan rådgiver er, at du sikrer dig, at rådgiveren er blevet vurderet fagligt kompetent. Derudover bliver der løbende ført tilsyn med alle finansielle rådgivere, for at sikre markedet at de løbende kan leve op til de høje krav. Denne garanti får du ikke ved at vælge rådgiver i pengeinstitutterne.