Bolighandel

Skal du købe bolig?

Det at købe sin egen bolig er en stor beslutning, og det kan for mange være en lang og uoverskuelig proces. Det er for mange deres livs investering, og det er derfor en stor fordel at vælge rådgivning i forbindelse med dit boligkøb.

 

billede af bolighandel

Tag kontakt til din bank

Inden du beslutter dig for at finde en bolig med formål om at købe den, er det en god idé at tage kontakt til din nuværende bank. Din nuværende bank vil give dig et lånebeløb på, hvor meget du må låne i banken, til at købe din drømmebolig. Det er vigtigt, at når du får dit lånebeløb oplyst, at du selv vurderer om det er realistisk at låne det beløb, banken tilbyder. Med dette menes der, at du gør dig overvejelser om dit forbrug, samt hvad der for dig er et realistisk rådighedsbeløb. Det rådighedsbeløb banken tillægger dig er nemlig ikke nødvendigvis det, som du forestiller dig, eller det I normalt bruger.

Ved at være realistisk og gøre dig overvejelser sikrer I jer, at I får det mest fordelagtige lån med et passende rådighedsbeløb. På den måde er du også sikker på at have råd til alt det sjove, når du flytter ind i din nye bolig. Når du gør dig overvejelser om jeres rådighedsbeløb, kan det anbefales at du laver et budget. Det kan hjælpe dig til at danne et overblik over dit forbrug.

Undersøg markedet for banker

Det falder de fleste naturligt at gå i deres nuværende bank, når de skal låne til et boligkøb. Der er stor forskel på bankerne i Danmark, og det er derfor ikke nødvendigvis din nuværende bank der er bedst til lige netop dine behov. Bankerne er konkurrenter, og du kan derfor prøve at spille bankerne ud mod hinanden.

Når du har fundet din drømme bolig er det derfor en fordel at undersøge markedet og sammenligne bankerne. Når du har været til møde i din egen bank om lånemulighederne på din kommende bolig, er det en fordel at indhente tilbud fra flere forskellige banker. På den måde kan du sammenligne bankerne og sikre, at du får det bedste lån. Hvis du har fået et tilbud der er billigere fra en anden bank end din nuværende, men du ønsker at være kunde i din nuværende bank, så kan du forsøge at forhandle med din nuværende bank.

Søg rådgivning ved din bolighandel

Som nævnt tidligere er det en god idé at søge rådgivning i forbindelse med dit boligkøb eller bolighandel. Denne rådgivning kan enten være fra de forskellige bankers rådgivere, men du kan med fordel også søge rådgivning af en uvildig finansiel rådgiver. Bankernes rådgivere er også sælgere og har bankens fortjeneste i baghovedet.

En uvildig finansiel rådgiver kan hjælpe dig hele vejen igennem dit boligkøb og er 100 procent på din side. En uvildig finansiel rådgiver kan hjælpe dig med alt, lige fra at lægge budget til at sikre at du får din drømmebolig til det mest fordelagtige lån. En uvildig rådgiver kender bankerne og dens regler, og vil derfor sikre at du tager dit boliglån i den bank der passer bedst til dine behov. Den uvildige rådgiver kan ligeledes indhente tilbud fra flere forskellige banker samt tage til møderne for dig.

www.pengeraadgivning.dk kan du læse meget mere om uvildig økonomisk rådgivning, og hvordan du kan få økonomisk hjælpe og vejledning med en gratis rådgivningstime.