Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/billigstebank.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Opsparing. En opsparing er for mange mennesker en tryghed.

Opsparing

Mange har i dag en opsparing og andre forsøger at få etableret en. At have en opsparingskonto er for mange mennesker en tryghed. Det skyldes, at når man har en opsparing, så kan man bedre tåle uforudsete regninger.

Der er også mange mennesker, der vælger at investere deres opsparing i aktier eller obligationer for at få et større afkast. Da aktier og obligationer er styret af markedet, kan der være høj risiko ved at investere din opsparing i det. Der er derfor en tryghed ved, at have en din opsparing stående på en opsparingskonto i banken, da du aldrig vil tabe penge fra din opsparing på den måde. Du er dermed sikret, at din opsparing ikke påvirkes af f.eks. markedet.

billede af opsparing

Benyt en opsparingskonto med bedre rente

Det er en fordel, at benytte en opsparingskonto i forhold til f.eks. din lønkonto. Dette skyldes, at der ofte er lidt højere renter på en opsparingskonto fremfor en lønkonto. Dette betyder, at du vil tjene flere penge på at have din opsparing stående på en opsparingskonto.

Vi har i øjeblikket et lavt renteniveau. Dette medfører, at det umiddelbart kan virke som en dårlig idé, at lade dine opsparing stå i banken. Det kan derfor være en fordel at tilbyde din bank, at du vil binde din opsparing i deres bank. Dette gør ofte, at bankerne vil hæve renterne på din konti og give et godt aftalelån. De er sikret, at du ikke hæver din opsparing i morgen, og det er derfor vigtigt, at du ikke binder flere penge, end du kan undvære. Hvis du kommer til at binde flere penge, end du kan undvære, så vil bankerne kræve gebyr. Du kan binde dine penge over en kortere eller længere periode. Jo længere tid du binder dine penge i banken, jo højere rente kan du opnå, hvilket i sidste ende ender med en større opsparing.

Invester dine penge i aktier eller obligationer

Har du en opsparing stående på enten din lønkonto eller en opsparingskonto, kan det være en fordel at investere din opsparing eller dele deraf, i aktier eller obligationer. Dette skyldes, at dine penge sandsynligvis vil vokse mere der.

Som nævnt tidligere er renterne i banken historisk lave, og du vil derfor ikke tjene meget på at have opsparingen stående i banken. Der er forskel på hvad du bør investere i, og nogle investeringer er mere sikre end andre. Det afhænger også af, hvor stort et beløb der skal investeres.

billede af opsparing

Søg rådgivning af en uvildig finansiel rådgiver

Er du en af dem der ønsker, at få etableret en opsparing og på den måde få skabt tryghed omkring dig? Eller har du allerede en opsparing, som du er i tvivl om skal være i banken eller investeres? – så kan det anbefales at søge rådgivning hos en uvildig finansiel rådgiver.

En uvildig finansiel rådgiver er 100 procent på din side og ønsker, at du får det bedste ud af dine penge. En uvildig finansiel rådgiver kan hjælpe dig med tilstrækkelig viden, hvad enten du skal have hjælp til opsparing og renter. Herunder menes f.eks. hjælp til en opsparing i budgettet samt en sikkerhed i, at du har den bedste rente i din nuværende bank. Endvidere kan en uvildig finansiel rådgiver hjælpe dig med at undersøge, om det ville være bedre for din økonomi, at investere dem i f.eks. aktier eller obligationer. Af Pengerådgivning.dk kan du få en gratis rådgivningstime, hvor din økonomiske situation kommer i fokus.