Bank lån

Et bank lån er som ordet indikerer, et lån du optager i banken. Du kan optage et bank lån med med forskellige formål. Dette kunne f.eks. være et billån, boliglån, et forbrugslån eller en kassekredit. Der er forskellige betingelser og forhold ved de forskellige overstående typer af lån. Du kan optage et bank lån i din nuværende bank eller i en hvilken som helst anden bank.

Hvis du beslutter dig for at optage et bank lån og dermed låne penge i banken, så skal du huske på ikke at låne mere, end du har råd til at betale af på hver måned på lånet. Dette skyldes selvfølgelig også, at banken ikke låner penge ud til folk, der ikke har råd til at betale tilbage.

Hvordan optager du et bank lån?

Som nævnt overstående så er der forskellige betingelser og forhold på de forskellige lånetyper.

Den normale og overordnede procedure er dog, at du ansøger om banklånet i din nuværende bank. Dernæst laver banken en såkaldt kreditvurdering af dig. Ved en kreditvurdering vurderer de, om du har mulighed og råd til at betale det ønskede lån tilbage til dem igen. Måden de kreditvurderer dig på er ved at gennemgå og undersøge din økonomi herunder lønsedler. Det er derfor vigtigt, at du afleverer dine lønsedler, så det er muligt for banken at lave kreditvurderingen.

Kreditvurderingen er ikke kun for bankens skyld, men også for din. Det er vigtigt, at du har et stort nok råderum til at betale dit lån tilbage. Banken kan kræve en form for sikkerhed, ved at bede dig stille din bil, bolig eller aktier i sikkerhed til dem. Det betyder med andre ord; hvis du ikke kan tilbagebetale dit lån, så kan banken tage din bil, bolig eller aktier og på den måde få deres penge eller dele deraf tilbage.

Billede af bank lån.

Undersøg priserne på bankmarkedet

Som nævnt tidligere i artiklen kan du vælge at optage et lån i din nuværende bank eller en anden bank. Bankerne i Danmark er i skarp konkurrence mod hinanden, hvilket du som kunde kan udnytte. Når du skal optage et bank lån, er det en fordel at undersøge de forskellige bankers priser på lånene. Der kan nemlig være stor forskel på dem. Hvis du finder en bank, der er kan tilbyde billigere priser på lånet end din nuværende bank, men du helst ønsker at være kunde i din nuværende bank, så kan du forsøge at forhandle med din nuværende bank. Det er en fordel at indhente tilbud fra flere forskellige banker, og hvis din nuværende bank ikke kan konkurrere med konkurrenternes priser, så er det en fordel at skifte bank.

Der er mange, som ikke bryder sig om at tage et lån i banken netop fordi, at bankerne stiller høje krav til din økonomi, samt til hvad pengene skal bruges til. Som konsekvens af det, er der mange der vælger at søge et lån online på internettet. Det skal i den forbindelse understreges, at det er en mere omkostningsfyldt måde at låne penge på, samt at du som kunde, ikke skal være flov over at søge et lån hos banken.