Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/billigstebank.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Gebyr på mobilepay → Skal du som privatkunde betale for at benytte app'en mobilepay?

Gebyr på mobilepay

Mobilepay er et engelsk udtryk, som kan oversættes til dansk til mobil betaling. Mobilepay er en app, der gør det muligt at betale eller overføre med sin mobil i stedet for f.eks. dankort og bankoverførsler. Dit dankort er koblet op på denne app og når dette er gjort, så kan du altid benytte app’en uden at have dit dankort i nærheden. Dette kræver selvfølgelig, at dem du skal overføre pengene til også har mobilepay. Derudover er det eneste der kræves, at du har modtagerens mobilnummer. Således kan du nemt overføre penge til andre og sågar til nogle butikker. Du behøver derfor ikke udveksle kontooplysninger eller have dit NemID frem.

Mobilepay app’en er lanceret af Danske Bank i 2013 efter at have afbrudt et samarbejde om en fælles løsning med de andre store banker i Danmark. App’en kan både downloades på IOS, Andorid og Iphone. App’en kan benyttes i udlandet også.

Billede af Gebyr på mobilepay

Er der Gebyr på mobilepay?

Gebyr er et pengebeløb, som ofte kræves af virksomheder som f.eks. Danske bank for en tjeneste eller ydelse. I dette tilfælde ville det betyde, at Danske bank skulle opkræve nogle penge for, at du kan benytte deres tjeneste mobilepay. Dette er ikke tilfældet, da det ikke koster noget at benytte app’en og dermed overføre eller modtage penge for private.  Dog skal du være opmærksom på, at det kræver mobildata, eller adgang til internet, at benytte app’en. Når du er i udlandet, kan din teleudbyder derfor opkræve penge for brug af data i udlandet.

Mobilepay som erhvervsdrivende

Mobilepay blev oprindeligt oprettet for privatpersoner, men i og med at mange private personer benytter sig af app’en, er det blevet relevant for virksomhederne at benytte mobilepay, sådan at deres kunder kan betale via mobilepay. Dette hedder mobilepay buisness. Dette gør det muligt for kunden at overføre det beløb, som de skal betale til det telefonnummer, som forretningen har tilknyttet mobilepay. I dette tilfælde betaler forretningen en form for gebyr for at få lov til, at benytte mobilepay buisness. Prisen på dette gælder for alle butikker og salgssteder og der er derfor ingen forskelsbehandling. Prisen afhænger af, hvor meget kunden køber for.

Der kan derfor siges, at der er Gebyr på mobilepay for forretningerne, men ikke for privatpersoner herunder kunderne. Du kan finde disse priser på mobilepay.dk.

Billede af Gebyr på mobilepay

Forretningerne kan pålægge gebyr

Forretninger der har mobilepay som betalingsmetode, skal som nævnt overstående betale gebyrer til Danske Bank, hver gang en kunde betaler med mobilepay. Det er op til forretningerne rent juridisk, om de vil sende gebyret videre til deres kunder. Mobilepay er en betalingsmåde ligesom f.eks. betalingsautomaterne til Mastercard. Der medfølger som regel et gebyr, når man betaler med Mastercard og dette skyldes at forretningerne har sendt gebyret videre til deres kunder. Når dette er sagt, så skal det siges, at det ikke har været tilfældet med mobilepay endnu og der er dermed ingen forretninger, der har sendt gebyret videre til deres kunder.

Årsagen til dette kan være fordi at mobilepay er et mere attraktivt system for butikkerne, hvor man ikke betaler for driften og andre udgifter, som man gør for betalingsautomaterne til kreditkort. Du kan læse mere om Danske Banks gebyr her.