Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/billigstebank.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Børneopsparing regler → har du styr på reglerne ved en børneopsparing?

Børneopsparing regler

Hvad er en børneopsparing?

En børneopsparing er som ordet indikerer en opsparing beregnet til børn. En børneopsparing er finansieret eller tegnet af forældre eller andre, der er beslægtet til barnet som f.eks. bedsteforældre. Der kan med andre ord siges, at du som forældre eller bedsteforældre opretter en opsparingskonto, som tilhører dit barn/barnebarn.

Billede af børneopsparing regler

Der er børneopsparing regler

Hvis du vælger at oprette en børneopsparing, så er der nogle regler forbundet derved, som er vigtige at kende til.

En børneopsparing kan tegnes, når barnet er mellem 0-14 år. Hvert barn må kun have én børneopsparing. Du kan indbetale op til 3.000kr på børneopsparingen hvert år og det betyder, at der højest kan være 36.000kr på kontoen, når den skal udbetales. Det er ikke et krav, at der skal indbetales 3000kr om året, hvilket giver dig mulighed for, at du frit kan vurdere hvor, hvornår og hvor meget du vil og kan sætte ind i løbet af perioden.

Opsparingen kan udbetales tidligst ved udgangen af det år, som barnet fylder 14 år og senest, når barnet fylder 21 år. Hvornår udbetalingen skal finde sted er helt om til dig, som har tegnet børneopsparingen. Dog skal opsparingen være bundet i mindst 7 år før udbetaling.

Billede af børneopsparing regler

Hvorfor er det en god idé at oprette en børneopsparing?

Som nævnt overstående så kan en børneopsparing maksimalt være 36.000kr og dette er under den forudsætning, at der indbetales det højest mulige beløb om året nemlig de 3000kr. Udover de 36.000kr kommer der dog renter, som løbende tilskrives. Det betyder med andre ord, at den samlede børneopsparing godt kan være højere grundet de tilskrevne renter undervejs i levetiden. Dette giver selvfølgelig også incitament til eventuelt at lade opsparingen stå indtil f.eks. 21år i stedet for 14 år, da der dermed vil være flere penge, da opsparingen fra 14år til 21år vil stå og vokse og dermed blive højere.

Det skal dog tilføjes, at der ikke er nogen skattemæssige fordele i form af fradrag på en børneopsparing. Til gengæld skal du heller ikke betale skat af afkastet, som i dette tilfælde f.eks. kunne være afkastet på renter.

En børneopsparing kan være med til at give dit barn eller barnebarn en god start på livet. Dette kunne f.eks. være i forbindelse med at barnet flytter hjemmefra og dermed skal ud og finde et sted at bo samt have udgifter, som barnet ikke nødvendigvis har haft hjemmefra. Pengene er bundet og du slipper derfor for, at barnet tikker og plager om penge undervejs, da du dermed har sørget for at dit barn for en god start på livet, når barnet har brug for pengene, som f.eks. i forbindelse med at flytte hjemmefra.

Undersøg de forskellige banker

Som nævnt tidligere, så tilskrives der renter på en børneopsparing. Dette betyder at du i princippet får penge af din bank for at have børneopsparingen stående i banken. Renten ved en opsparing kan være forskellig fra bank til bank og svinge imellem 1,5 til 4 procent om året. Dette er en stor forskel og det kan derfor være en fordel at undersøge, hvilken bank der kan tilbyde jer den højeste rente til en børneopsparing. Du kan sammenligne rentepriser på forskellige hjemmesider på internettet herunder f.eks. www.mybanker.dk.

Det skal tilføjes at det altid er en god idé at sammenligne rentepriser, hvad enten det er til en børneopsparing, din private opsparing eller lån. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har en god rente, så kan du med fordel også søge rådgivning. På pengerradgivning.dk kan du få en gratis og uforpligtende times rådgivning, hvor du blandt andet kan få hjælp til en børneopsparing.

Endvidere kan du læse mere generelt om opsparing her.