Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/billigstebank.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Lån uden om bank → har du fået afslag til køb af bolig i banken?

Lån uden om bank

Hvad er et lån uden om bank?

Lån uden om bank er som det indikerer et lån, der er uden om banken eller med andre ord; et lån der ikke er optaget i banken eller har noget med din bank at gøre. Hvis du har fået afslag i banken på, at få lov til at låne penge til f.eks. en bolig, så er der stadig nogle muligheder tilbage.

Bankerne er underlagt nogle krav og regler, som du som låneoptager skal opfylde, før at de kan få lov til at låne dig pengene på trods af, at de ønsker det. Disse krav kunne f.eks. være en stabil indtægt, et højt rådighedsbeløb samt at din bolig skal kunne sælges hurtigt. Det sidstnævnte kan især være et problem for folk, som bor i provinsen. Det ses nemlig her at der er længere liggetid på boligerne der, end i f.eks. storbyerne og det er dermed er sværere at få solgt sin bolig i provinsen end andre steder.

Der findes flere låneportaler, der tilbyder at låne pengene til personer, der f.eks. står i overstående situationer. Ved blot at google ”lån uden om bank”, kommer der mange låneudbydere frem, herunder kan især Udenombanken.dk nævnes. Den billigste måde at låne penge på er igennem et realkreditinstitut og det er derfor vigtigt, at dit boliglån uden om banken kan stå som et alternativ til dette. Du kan læse nærmere om den mest normale måde at finansiere en bolig på her.

Billede af lån uden om bank

Overvej grundigt

Det er vigtigt at overveje og gennemtænke, hvorfor banken har sagt nej i første omgang. Det er her vigtigt, at du er klar over, hvorfor du har fået et nej og om det dermed er realistisk for dig at låne uden om bank. Her menes der, at hvis du f.eks. har fået afslag i banken på grund af et for lavt rådighedsbeløb, så er det vigtigt, at du er klar over, om du virkelig kan leve for det rådighedsbeløb du får, hvis du låner uden om banken. Det at købe bolig er en stor beslutning og ikke mindst en stor økonomisk beslutning, som for mange er deres livs investering. Det er i den forbindelse også vigtigt ikke at træffe nogle dårlige valg som på sigt kan ramme dig.

Hvis du har fået afslag i banken, på grund af at det hus du ønsker at købe ligger i provinsen, så er det også vigtigt at genoverveje situationen. Bankerne kender de forskellige provinsområder, og du skal derfor ikke skynde dig et andet sted hen at låne penge. Det kan her være en fordel at bo til leje i provinsen i første omgang for at se, om du trives, før du køber en bolig. Dette skyldes som nævnt overstående, at boliger i provinsen er svære at sælge igen.

Billede af Lån uden om bank

Rådgivning hos en uvildig økonomisk rådgiver

Hvis du har overvejet grundigt og er kommet frem til den beslutning, at du f.eks. sagtens kan leve for dit rådighedsbeløb eller at du er sikker på, at du og din eventuelt familie vil købe bolig i provinsen, så kan det være en mulighed at låne penge uden om banken. Det er i den forbindelse dog vigtigt, at du er opmærksom på forholdene ved dette. Herunder menes der, om du får den samme rådgivning, som i banken samt at du forstår lånevilkårene.

Det kan i den forbindelse være nødvendigt og anbefales at få rådgivning hos en uvildig økonomisk rådgiver. Du kan læse nærmere om uvildig boligrådgivning her. En uvildig økonomisk rådgiver kan hjælpe dig med overstående og dermed sikre dig, at du ikke får dårlige forhold ved din låneudbyder.

Låneudbydere uden for banken stiller ofte nogle andre krav end banken, som f.eks. at du skal indfri lånet, hvis din indkomst falder. Dette er selvfølgelig enormt vigtigt at have undersøgt, da dette kan betyde, at du står med en stor gæld, hvis du bliver arbejdsløs eller måske langvarigt syg.

Uvildige økonomiske rådgivere kender bankerne, og de kan derfor, i nogle tilfælde, hjælpe dig med at få en finansiering igennem banken til din bolig, på trods af at banken har sagt nej i første omgang. Du kan i følgende artikel læse om, hvordan Rikke fik nøglerne til sit drømmehus ved hjælp af en uvildig økonomisk rådgiver, på trods af at banken havde sagt nej. Læs hele Rikkes succes historie her.