Bank sammenligning

Find den bedste bank for dig

Der er stor forskel på bankerne i Danmark både hvad angår priser, såvel som selve rådgivningen banken yder. Lever bankerne ikke op til de forventninger, som vi kunder har til dem, er det nemt at skifte bank. Man ser derfor også, at mange danskere skifter bank op til flere gange i løbet af deres levetid. Det er vigtigt, at du har en bank, der passer til lige netop dine behov samt giver dig de bedste og billigste forhold.

For at finde ud af om du har den bedste bank for dig, kan det være en fordel at sammenligne de forskellige banker. Inden du sammenligner bankerne kan det anbefales, at du ved, hvilke renter og omkostninger du betaler hos din nuværende bank.
Det er også en god idé, at du har gjort dig overvejelser om, hvad dine behov og krav er til banken. På den måde er du forberedt og klar til at finde ud af, hvor det bedst kan betale sig for dig at være kunde.

På hvilke parametre kan du sammenlige bankerne?

Der er flere forskellige faktorer, som du kan undersøge ved bankerne og dernæst sammenligne. Først og fremmest er der bankens rådgivere. Det er vigtigt, at du har en god rådgiver, som du føler, du kan stole på. Det kan derfor anbefales, at sammenligne forskellige rådgivere i andre banker med din egen for at sikre dig at du har den der imødekommer dine behov bedst.

Dernæst er der placeringen af banken. Det kan for nogle have en stor betydning, om banken er placeret tæt på ens hustand, da man dermed er tættere på banken, hvis der skulle opstå spørgsmål. Sammenlign derfor bankernes placering i forhold til din by.

Hvis det ikke er vigtigt for dig at bo tæt på banken, kan du sammenligne bankernes telefonservice. Du kan her undersøge, om telefonservicen er åben i de givne tidspunkter, som passer din hverdag. Flere banker tilbyder 24 timers telefon-rådgivning, hvilket er en service, der kan gavne mange.

Sidst kan der nævnes de økonomiske faktorer. Alle ønsker en bank med økonomiske fordele. Sammenlign derfor bankernes renteniveau, lånebetingelser og kundepakker.

Ud over disse er renter og gebyrer nogle parametre, du ofte kan forhandle om. Så hvis du finder en bank, der opfylder alle dine behov, men har for høje renter og gebyrer sammenlignet med andre banker, så kan du med fordel forsøge at forhandle. På den måde kan du få den bank, du ønsker at være kunde i, til at matche det tilbud du eventuelt har fundet hos en anden bank. Det skal dog tilføjes, at det er individuelt, hvad den enkelte kunde lægger vægt på hos banken.

billede af bank sammenligning

Bank sammenligning – hvordan?

Der findes flere forskellige hjemmesider, hvor du kan sammenligne bankerne på de forskellige nævnte parametre. Her kan siden pengepriser.dk og mybanker.dk anbefales. På disse sider kan du sammenligne bankernes priser. De andre parametre kan du sammenligne ved henholdsvis, at kigge på de forskellige bankers hjemmesider, men du kan også søge hjælp ved bankernes rådgivere.

Få hjælp af en uvildig rådgiver

Bankernes rådgivere er i mange tilfælde også sælgere. Det kan derfor være en fordel, at have en uvildig rådgiver. En uvildig rådgiver kender bankerne og dens regler og kan hjælpe dig med at sammenligne bankerne. Rådgiveren kan sikre dig, at du er kunde i den bank, der passer bedst til dine behov og økonomiske ønsker. Derudover er det en fordel, at en uvildig rådgiver kun varetager dine behov og ikke har bankens fortjeneste på dig i baghovedet.