Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/billigstebank.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Realkreditlån 2017 → Skal du vælge fast eller variabel rente?

Realkreditlån 2017

Hvad er et realkreditlån?

Et realkreditlån er et lån, der tilbydes mod sikkerhed i fast ejendom. Et realkreditlån tilbagebetales som regel over en tidsperiode på 20-30år. De fleste optager et realkreditlån i forbindelse med køb af bolig. En bolig finansieres typisk af et realkreditlån, et banklån og egen opsparing. Du kan læse mere om boligfinansiering her. 

Realkreditlånet udgør op til 80 procent af lånet til dit kommende hus. Realkreditlånet er dermed det største lån, der optages i forbindelse et boligkøb og det er derfor vigtigt, at du optager det på den bedste mulige måde for dig og din økonomi.

billede af realkreditlån 2017

Fast og variabel rente

Et realkreditlån optræder i flere forskellige lånetyper. De to overordnede lånetyper er et fastforrentet lån og et flexlån med kortere løbetid. Et fastforrentet lån er et lån med en fast rente og har normalt en løbetid på over 30 år. Et flexlån kan i kontrast have en løbetid helt ned til et enkelt år og op til fem år. Renten ved et flexlån er variabel, hvilket betyder at den varierer på baggrund af markedsrenten. Dette betyder at renten potentielt set kan stige år efter år, og dit lån kan dermed ende med at blive dyrere.

Renten på et fastforrentet lån er som hovedregel højere end ved et flexlån med en variabel rente, men ved et vælge den lave rente som flexlånet kan tilbyde, skal du være forberedt på, at renten kan stige.

Når du skal vælge mellem de to lånetyper, er det derfor vigtigt at du gør dig overvejelser om, hvor lang tid du skal bo i dit kommende hus. Hvis du ved, at du skal bo i dit hus i længere tid end fem år, så kan det ses som værende en fordel at vælge et fastforrentet lån, hvorimod hvis du ved, at du skal bo der mindre et par år, er det en fordel at vælge flexlån, da du der kan udnytte de lavere renter.
Billede af realkreditlån 2017

Realkreditlån 2017 – hvad skal du vælge?

Renterne er på nuværende tidspunkt historiske lave. Det kan derfor være en fordel at vælge et fastforrentet lån, netop fordi at du kan få en lav rente, men også fordi at du ved, at ved et fastforrentet lån præcis ved, hvad du har af udgifter til låneomkostninger hver måned og år. Det skal dog tilføjes, at renterne er endnu lavere ved et Flex lån og dermed variabel rente. Den meget lave variable rente kan du udnytte og dermed ende med at betale mindst muligt udover selve lånebeløbet. Dette er selvfølgelig under den forudsætning at renten kan stige eller falde i løbet af låneperioden.

Du kan forberede dig på, at renten kan stige ved at gøre plads i dit budget til det. Ved at gøre dette vil du rent økonomisk og besparelsesmæssigt på nuværende tidspunkt, få mest gavn ud af at vælge variabel rente.

Det betyder, at hvis du skal købe bolig i 2017 og dermed skal finansiere din bolig ved hjælp af et realkreditlån, så er det mest fordelagtigt for dig, at vælge flexlån med en variabel rente. Hvis du derimod ikke føler dig tryg og sikker nok på at renterne holder det lave niveau, så kan det være en fordel for dig at vælge et fastforrentet lån.

Det kan anbefales at søge rådgivning i forbindelse med et boligkøb og finansieringen deraf. Et boligkøb er en stor beslutning og for mange deres livs investering. Det er derfor vigtigt, at du vælger den rigtige lånetype af dit realkreditlån. Du kan søge rådgivning hos din bankrådgiver, men du kan også med fordel søge rådgivning hos en uvildig økonomisk rådgiver. Du kan læse nærmere om, hvad en uvildig økonomisk rådgiver er og kan gøre for dig her.